ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Τα βίντεο από τις συμπλοκές

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν την Τρίτη (25/6) στις φυλακές Κορυδαλλού, ανάμεσα σε κρατούμενους. Τα άγρια επεισόδια, ξέσπασαν περίπου στις 10:45 το πρωί της Τρίτης (25/06) όταν κρατούμενοι από την δεύτερη πτέρυγα κατευθύνθηκαν προς την πέμπτη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Κωστίκας Γιώργος, η ένταση ξεκίνησε όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο. Σύμφωνα με τον κ....
Φυλακές Κορυδαλλού: Τα βίντεο από τις συμπλοκές

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν την Τρίτη (25/6) στις φυλακές Κορυδαλλού, ανάμεσα σε κρατούμενους. Τα άγρια επεισόδια, ξέσπασαν περίπου στις 10:45 το πρωί της Τρίτης (25/06) όταν κρατούμενοι από την δεύτερη πτέρυγα κατευθύνθηκαν προς την πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Κωστίκας Γιώργος, η ένταση ξεκίνησε όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο. Σύμφωνα με τον κ. Κώστικα από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο χέρι ένας αστυνομικός.

Πρόσθεσε επίσης ότι αμέσως μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με τα ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν μέσα στις φυλακές με εντολή του Διευθυντή για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι αλλοδαπό κρατούμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο της κεντρικής πόρτας.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Ε. Μαυροειδάκος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για άγριες συμπλοκές και ανέφερε ότι οι κρατούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν το διοικητήριο.

Εργαζόμενη των φυλακών, αναφερόμενη στα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της, δήλωσε: «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, η υπάλληλος εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.

Τελικά μετά την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα πνεύματα ηρέμησαν και η κανονικά επέστρεψε και πάλι στης φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Πάντως σύμφωνα με το υπουργείο δημόσιας τάξης δεν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές και με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. η εύρυθμη λειτουργία των φυλακών Κορυδαλλού έχει πλήρως αποκατασταθεί, ενώ διεξάγονται έρευνες για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φυλακές Κορυδαλλού: Τα βίντεο από τις συμπλοκές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.