ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλιώ Πυργάκη: «Έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη.
Φιλιώ Πυργάκη: «Έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη. 

Η Φιλιώ Πυργάκη, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού, έφυγε σήμερα (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η τραγουδίστρια έχασε τη… μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, από την οποία είχε χάσει τον περασμένο Μάιο και τον σύζυγό της.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε μέσω του διαδικτύου η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, στέλνοντας ένα ιδιαίτερο αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Ποια ήταν η «αρχόντισσα» του δημοτικού τραγουδιού

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Αυτές οι περιοχές έχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο (17/7)

Γκάγκα: «Αν θέλετε να κάνετε παιδιά, εμβολιαστείτε»

Survivor Μπόγδανος: Ακόμα με σωληνάκια – Νέα φωτογραφία από το νοσοκομείο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φιλιώ Πυργάκη: «Έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.