ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλίππου (πρόεδρος ΕΟΦ): Όλες οι μέχρι τώρα σοβαρές παρενέργειες από τα 3 εμβόλια

Ο επ. καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρης Φιλίππου, μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Φιλίππου (πρόεδρος ΕΟΦ): Όλες οι μέχρι τώρα σοβαρές παρενέργειες από τα 3 εμβόλια

Φιλίππου (πρόεδρος ΕΟΦ): Ο επ. καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρης Φιλίππου, μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Φιλίππου (πρόεδρος ΕΟΦ): H Ματίνα Παγώνη για τα εμβόλια τόνισε πως μόνο το 10% έχουν παρενέργειες. O επ. καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήτρης Φιλίππου, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα που έχουν τα εμβόλια των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca κατά την διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης του ΕΚΠΑ.

Όσον αφορά πόσο δραστικά είναι απέναντι στις μεταλλάξεις του Κορονοϊού τόνισε πως είναι επιφυλακτικός από τις πληροφορίες που έρχονται γι’ αυτά από τις ξένες χώρες.

Δηλαδή πως έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα απέναντι στις μεταλλάξεις: «Τηρώ στάση αναμονής, περιμένοντας περισσότερα στοιχεία. Εάν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού, τότε ακόμα και με μικρή αποτελεσματικότητα (των εμβολίων) στις μεταλλάξεις, θεωρούμε ότι θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και θα μπορέσει να ελεγχθεί πραγματικά αυτό το τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα».

Όσον αφορά τους στόχους της χώρας είναι με 28 εκατομμύρια δόσεις που έχουν προμηθευτεί να εμβολιάσουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Όσο για τον αριθμό που είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό στην Ελλάδα, εξήγησε πως αυτό θα συμβεί γιατί όταν θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες, θα χρειαστεί να το πράξουν ξανά σε αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο.

Όσο για τις παρενέργειες των εμβολίων έκανε γνωστό πως σε 1.8 εκατομμύρια δόσεις, έγιναν 1.913 αναφορές στον ΕΟΦ μέσω «κίτρινης κάρτας». Από αυτές οι 557 χαρακτηρίστηκαν σοβαρές και 400 τις διερεύνησαν διεξοδικά και τις δήλωσαν στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα παρενεργειών από τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Όσο για το ποια εμβόλια αφορούν αυτές οι 400 περιπτώσεις; Αναλυτικά:

65 το εμβόλιο της Οξφόρδης / AstraZeneca (0,02%)
334 το εμβόλιο της Pfizer (0,02%)
1 το εμβόλιο της Moderna (0,008%)

Παρουσιάζοντας μελέτες από το εξωτερικό, ο πρόεδρος του ΕΟΦ δήλωσε ότι είναι “αδιαπραγμάτευτη η αξία του εμβολιασμού” καθώς 322 εκατομμύρια περιπτώσεις νόσησης από Covid θα αποφευχθούν με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Παρουσίασε δε και στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σαφές όφελος από τους εμβολιασμούς στις νοσηλείες και σοβαρές νοσηλείες Κορονοϊού.

Super League 1: Ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Θεσσαλονίκη

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου με self test και παράταση της χρονιάς

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φιλίππου (πρόεδρος ΕΟΦ): Όλες οι μέχρι τώρα σοβαρές παρενέργειες από τα 3 εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.