ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίμωση της επιστήμης ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος: «Γιατροί με διαφορετική άποψη… υπονομεύουν τη δημόσια υγεία»!

Νέα επίθεση «ειδικού» στην ελευθερία της σκέψης, της άποψης και του υγιούς επιστημονικού διαλόγου, έγινε αυτή τη φορά από τον διευθυντή της B’ MEΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο.
Φίμωση της επιστήμης ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος: «Γιατροί με διαφορετική άποψη… υπονομεύουν τη δημόσια υγεία»!

Ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις διαφορετικές απόψεις επιστημόνων σε σχέση με το εμβόλιο, δίνοντας ακόμα μια γερή σπρωξιά στην κατρακύλα της χώρας προς τον μεσαίωνα. Ακόμη, ζήτησε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τους πολίτες που δεν φορούν μάσκα ή δεν κάνουν τεστ, διερωτώμενος: «ποιο δικαίωμα έχουν αυτοί οι άνθρωποι»;

Όταν ερωτήθηκε για τις περιπτώσεις γιατρών που δεν συστήνουν το εμβόλιο σε ασθενείς τους, απάντησε πως αυτοί οι γιατροί «υπονομεύουν τη δημόσια υγεία», πως «δεν είναι δυνατόν το θεσμικό πλαίσιο να μας αφήνει εκτεθειμένους» και πως «δεν μπορεί να μπαίνουν αυτοί στην ίδια μεριά με εμάς».

Φαίνεται πως όσο περνούν οι φάσεις τις πανδημίας, το λεγόμενο «ακαταδίωκτο» έχει αρχίσει να γίνεται όνειρο, όλο και περισσότερων τηλε – ειδικών, που εδώ και μήνες τρομοκρατούν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία τους (λόγω των παρατεταμένων lockdown, του άγχους, των παραμελημένων νοσημάτων τους κλπ).

Ο Νίκος Καπραβέλος πρόσθεσε πως: «θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων και αυτά τα φαινόμενα και οι απόψεις οι επικίνδυνες που υπάρχουν να περιχαρακωθούν και να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ώστε ναι μεν στη δημοκρατία μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει».

Το οικοδόμημα της επιστήμης που βασίζεται πάνω στην αμφισβήτηση, στη διαφωνία, στον διάλογο, στην ανταλλαγή απόψεων, γκρεμίζεται από απόψεις σαν του κ. Καπραβέλου που προωθεί μια δογματική μορφή «επιστήμης», όπου θα επικρατεί μία μόνο άποψη και όλες οι υπόλοιπες θα διώκονται ποινικά!

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς σε ποια ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος, συναντούμε τέτοιο σκεπτικό. Ένας νέου τύπου σκοταδισμός, όπου δαιμονοποιείται ο διάλογος και κρίνονται περιττά τα πειστικά επιχειρήματα, αφού καλείται να αναλάβει τη δουλειά το… νέο νομικό πλαίσιο.

Ο κ. Καπραβέλος ονομάζει… υπονόμευση της δημόσιας υγείας την αντίθετη άποψη, άλλα δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου η συντελούμενη υπονόμευση του συντάγματος και των οικουμενικών διακηρύξεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου, με χιλιάδες πολίτες να πετιούνται στον δρόμο ως θύματα στυγνού κρατικού εκβιασμού.

Αντιθέτως υποστηρίζει πως θα πρέπει να νομιμοποιηθεί η λογοκρισία στην επιστήμη. Και σαν επιστήμονας που είναι, δεν… βλέπει πως η δημόσια υγεία υπονομεύεται από το ίδιο το κράτος που κάνει «τον κινέζο» και δεν επιβάλλει τεστ (και) στους εμβολιασμένους, οι οποίοι μεταδίδουν με το ίδιο ιικό φορτίο εφόσον νοσήσουν.

Αντ’ αυτού, αγανακτεί που έχουν ακόμα δικαιώματα οι άνθρωποι που έχουν ήδη στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φίμωση της επιστήμης ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος: «Γιατροί με διαφορετική άποψη… υπονομεύουν τη δημόσια υγεία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.