ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Food Pass 250 ευρώ: Πότε θα δοθεί τελικά το επίδομα

Δύο σενάρια θα βρεθούν στο τραπέζι για το food pass, εφόσον υπάρξει επαρκής δημοσιονομικός χώρος
Food Pass 250 ευρώ: Πότε θα δοθεί τελικά το επίδομα

Food Pass: Δύο σενάρια θα βρεθούν στο τραπέζι, εφόσον υπάρξει επαρκής δημοσιονομικός χώρος: Το πρώτο είναι η χορήγηση για την αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ στα πρότυπα του fuel pass, βάσει αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων.

Το δεύτερο αφορά τη χορήγηση μιας νέας επιταγής ακρίβειας, ανάλογης με αυτή που πρόκειται να δοθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να διατεθεί σε περίπου 2.300.000 συνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και ευάλωτα νοικοκυριά η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Το μέτρο αφορά και τους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες, που δεν είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, καθώς το ζήτημα μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του εκλογικού σώματος και, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξανεμιστούν τα οφέλη από τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει δαπανήσει 13.000.000.000 ευρώ για μέτρα στήριξης, τόσο κατά της ενεργειακής κρίσης όσο και της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, η αύξηση σχεδόν κατά 5% του πληθωρισμού το 2023, όπως θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, δείχνει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους και τον επόμενο χρόνο.

Αν η ξέφρενη πορεία των τιμών συμπιέσει κι άλλο τα εισοδήματα των πολιτών, εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιδιώκει να κινηθεί όσο πιο συντηρητικά γίνεται για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Γενικότερα, η διατήρηση των επενδύσεων σε υψηλά επίπεδα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επόμενης χρονιάς λόγω και της αύξησης του κόστους του χρήματος.

Δείτε επίσης

Επιταγή ακρίβειας: Έρχεται πριν τα Χριστούγεννα, ποιοι θα δουν λεφτά και πότε!

Λύθηκε η απορία με τον Λάιντνερ – Λίγα πράγματα o Ισραηλινός μπακ, κάπως καλύτερα ο Κασάμι (vid)

Σοφία Κιάνι: Η 21χρονη πανέμορφη σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Το food pass αργεί – Δείτε τι γίνεται με το επίδομα θέρμανσης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Food Pass 250 ευρώ: Πότε θα δοθεί τελικά το επίδομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.