ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Food Pass: Έρχεται voucher για την αγορά τροφίμων – Ποιοι θα το δικαιούνται

Μετά το fuel pass και το power pass, ήρθε η ώρα για το food pass, μια άυλη κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί για αγορές τροφίμων για τα σούπερ μάρκετ.
Food Pass: Έρχεται voucher για την αγορά τροφίμων – Ποιοι θα το δικαιούνται

Μέσα από το Sportime διαβάσατε το τι συμβαίνει με το Power Pass, το Fuel Pass και την Επιταγή ακρίβειας. Τώρα, στη ζωή μας έρχεται να προστεθεί το Food Pass, ένα voucher για αγορά τροφίμων.

Την ώρα λοιπόν που ο Κώστας Σκρέκας εμμέσως προτρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες την λογική ενεργειακής λιτότητας,  ο «βαρύς» χειμώνας που προβλέπεται οδηγεί την Κυβέρνηση σε… έξυπνα μέτρα που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές ομάδες με τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανάγκες να ανταπεξέλθουν.

Πρόκειται για μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ενίσχυση σε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ράλι της ακρίβειας, εντός όμως των αυστηρών δημοσιονομικών περιθωρίων που έχει ο κρατικός Προϋπολογισμός.

Food Pass: Ποιοι θα το δικαιούνται

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο voucher να αφορά αγορά τροφίμων και να είναι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε για την επιδότηση καυσίμων. Θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και θα στοχεύει τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, εφόσον προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ευάλωτες ομάδες και νέους, καθώς το χτύπημα της ακρίβειας είναι μεγαλύτερο για τις εν λόγω κατηγορίες, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα βασικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού και στους λογαριασμούς ρεύματος.

Να σημειωθεί πως μπαίνει «τέλος» στις προσφορές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με αυξήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα βέβαια που δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα και… κουπόνια. Διότι, η βοήθεια εδώ πρέπει να είναι πιο ουσιαστική.

Δυστυχώς όπως φαίνεται φτάσαμε στην εποχή να παρακαλάμε για πάσης φύσεως επιδόματα ώστε «να τα βγάλουμε πέρα» και ταυτόχρονα...έχουμε την κυβέρνηση να παρουσιάζει τα επιδόματα αυτά ως «κοινωνικό κράτος»…αποκρύπτωντας εντέχνως την απόλυτη εξαθλίωση στην οποία έχει φτάσει μεγάλη μερίδα των πολιτών…

Ειδήσεις σήμερα

Έτσι χακάρουν τα κινητά με SMS και παρακολουθούν τα πάντα!

Power Pass: Τότε θα γίνει η πληρωμή του Ιουνίου – Ποιοι δεν θα την πάρουν

Νίκος Ευαγγελάτος: Κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>