ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Food Pass: Ποιοι εξασφαλίζουν το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ – Αναλυτικά τα κριτήρια

Νέο food pass από 132 έως 600 ευρώ για τα ψώνια του νοικοκυριού - Ποιους αφορά.
Food Pass: Ποιοι εξασφαλίζουν το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ – Αναλυτικά τα κριτήρια

Την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, με το 70% του οικογενειακού εισοδήματος να πηγαίνει για ενοίκια, λογαριασμούς και φόρους, η Κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα επιταγή τροφίμων ή αλλιώς Food Pass.

To νέο μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες και θα αφορά την επιδότηση του 10% του κόστους αγορών, που θα κάνουν τα νοικοκυριά από όλα τα καταστήματα διατροφής (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία και οπωροπωλεία).

Το παραπάνω ποσό που θα λάβει ένα νοικοκυριό θα είναι 600 ευρώ για το εξάμηνο και το χαμηλότερο 132 ευρώ. Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ. Ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.

Τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν σε ηλεκτρονική κάρτα, όπως για παράδειγμα το fuel pass, ενώ εναλλακτικά όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να γίνεται η πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πιστώνεται το 80% του ποσού που δικαιούται κάθε νοικοκυριό.

Food Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι μένουν εκτός

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.

Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατ. νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατ. νοικοκυριών) με περίπου 8,5 εκατ. μέλη. Το συνολικό κόστος για του έξι μήνες εκτιμάται σε 650 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Food Pass: Ποιοι εξασφαλίζουν το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ – Αναλυτικά τα κριτήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Γράφω για Media, Celebrities, Gossip κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games όπως το Survivor, MasterChef κι άλλα