ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πώς θα εξοφλήσετε τους φετινούς φόρους

Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να εξοφλήσουν τον φετινό φορολογικό λογαριασμό. Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε: -O φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Στο πλαίσιο της παράτασης που δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 έως τις 28 Αυγούστου, η πρώτη δόση...
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πώς θα εξοφλήσετε τους φετινούς φόρους

Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να εξοφλήσουν τον φετινό φορολογικό λογαριασμό.

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

-O φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Στο πλαίσιο της παράτασης που δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 έως τις 28 Αυγούστου, η πρώτη δόση μπορεί να εξοφληθεί χωρίς προσαυξήσεις έως το τέλος Αυγούστου μαζί με τη δεύτερη δόση.

-O ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκκαθαριστεί στα τέλη Αυγούστου με την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων του φόρου σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν την επιστροφή φόρου

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους:

-Eφάπαξ, όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, λαμβάνοντας έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού της οφειλής. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκπτωση δίνεται εφόσον το σύνολο της οφειλής εξοφληθεί έως και το τέλος Αυγούστου.

-Με τη χρήση της πάγιας ρύθμισης οφειλών που προσφέρει η Εφορία. Οι φόροι, ακόμη και πριν λήξουν μπορούν να εξοφληθούν σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις εντόκως. Το επιτόκιο, εφόσον ο φορολογούμενος επιλέξει την εξόφληση των φόρων σε περισσότερες από 12 δόσεις, προσαυξάνεται κατά 1,5 μονάδα. Η ελάχιστη δόση για τον οφειλέτη είναι 30 ευρώ και το ύψος της δόσης εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.

-Mε πιστωτική κάρτα κάνοντας χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες και τέλος

-Mε πληρωμή όποιου ποσού διαθέτει ο φορολογούμενος έναντι της οφειλής του κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό χρεώνεται περισσότερες προσαυξήσεις σε σχέση με την πάγια ρύθμιση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πώς θα εξοφλήσετε τους φετινούς φόρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.