ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα πληρωθούν οι δόσεις

Βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και 1 εκατομμύριο πολίτες δεν της έχουν καταθέσει!
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα πληρωθούν οι δόσεις

Βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και 1 εκατομμύριο πολίτες δεν της έχουν καταθέσει!

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Αυγούστου, για τους περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους, που μέχρι αρχές του μήνα δεν είχαν υποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως χθες είχαν υποβληθεί 5.453.070 φορολογικές δηλώσεις.Όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός του Αυγούστου, θα κληθούν να καταβάλουν- εφόσον αυτή είναι χρεωστική- διπλή δόση φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν την επιστροφή φόρου

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των δηλώσεων έληγε στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, εκκρεμούσε η κατάθεση του 25% του συνόλου και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση για έναν ακόμη μήνα.

1200+ παιχνίδια καζίνο και καθημερινές προσφορές*

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις +21

«Ανάσα» στους φορολογούμενους δίνει η δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί των 8 μηνιαίων που ήδη προβλέπονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Η έκπτωση του 2% διατηρείτε για εφάπαξ πληρωμή φόρου έως τις 21 Αυγούστου, ενώ στις επιχειρήσεις εφαρμόζεται η μείωση προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα

+21 Παίξε υπεύθυνα

Όσων αφορά στη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, αυτή αφορά 70.000 συνταξιούχους και οι τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μέσω ταχυδρομείου ή με φυσική παρουσία στη ΔΟΥ. Οι τροποποιητικές δηλώσεις αυτές θα έχουν μείωση προσαυξήσεων κατά 80% και απαλοιφή εντελώς των προστίμων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα πληρωθούν οι δόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.