ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Συνεχίζεται και τον Ιούλιο η υποβολή, νέες φορολογικές ανάσες

Το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να μην περιμένει την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσει την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 και εδώ και πολλές ημέρες έχει ενημερώσει για αυτήν.
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Συνεχίζεται και τον Ιούλιο η υποβολή, νέες φορολογικές ανάσες

Συνεχίζονται και τον Ιούλιο οι φορολογικές δηλώσεις 2020 χωρίς να καταστούν εκπρόθεσμες μετά από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λόγω της πανδημίας

Το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να μην περιμένει την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσει την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 και εδώ και πολλές ημέρες έχει ενημερώσει για αυτήν.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 για φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει οριστεί για τις 29 Ιουλίου 2020. Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι:
-Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
-Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
-Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
-Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή έξι φορολογικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ανάσα ρευστότητας σε ομάδες πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι 11 περιοχές της Ελλάδας που έχουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι

Με τις νέες διατάξεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν:

Κούρεμα προκαταβολής φόρου: Η μείωση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2021 που πληρώνουν φέτος τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει ανά επιχείρηση ή ανά κλάδο στη βάση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων και εκτιμήσεων που θα δείχνουν το μέγεθος της προβλεπόμενης ζημίας το 2020. Το σχέδιο προβλέπει μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εμφανίζουν φέτος ζημιές λόγω της πανδημίας.

Κριτήριο για τη μείωση της προκαταβολής φόρου αποτελούν τα δεδομένα του τζίρου και κερδών το πρώτο εξάμηνο του έτους στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων και οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται την περίοδο αυτή από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για τα έσοδα που απέκτησαν το 2019.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προβλέπεται μια κλίμακα συντελεστών που θα καλύπτουν όλο το εύρος, από 0 έως 100%, με το τελικό ύψος του συντελεστή της προκαταβολής φόρου να εξαρτάται από τη μεταβολή των εσόδων της επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2020.

Πηγή: Dikaiologitika

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2020: Συνεχίζεται και τον Ιούλιο η υποβολή, νέες φορολογικές ανάσες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.