ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Σκέφτεται την παράταση η κυβέρνηση – Τι γίνεται με τον φόρο εισοδήματος

Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020, αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξετάζει την παράταση της υποβολής τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λέγοντας: «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των...
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Σκέφτεται την παράταση η κυβέρνηση – Τι γίνεται με τον φόρο εισοδήματος

Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020, αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξετάζει την παράταση της υποβολής τους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λέγοντας: «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των αιτήσεων που απαιτούνται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του κορονοϊού».\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης για Τουρκία και καταναλωτική κίνηση (vid)

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η υποβολή τους μέσω του TAXISnet, φαίνεται ότι θα πάρει παράταση για ένα μήνα τουλάχιστον.

Ακόμα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο, η καταβολή φόρων που θα συγκεντρωθούν μετά τον Ιούνιο να γίνει με δόσεις που αριθμός τους μπορεί να φτάσε τις 24 ή ακόμη και τις 48.

Ο λόγος της επέκτασης του αριθμού των δόσεων είναι για να μην συσσωρευθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη αφού ήδη οι φορολογούμενοι δικαιούχοι των αναστολών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων έχουν «μαζέψει» ήδη αρκετές οφειλές προς πληρωμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 28% των φορολογούμενων που ήδη έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα για 558,306 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 298,8 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι 535 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2020: Σκέφτεται την παράταση η κυβέρνηση – Τι γίνεται με τον φόρο εισοδήματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.