ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ανοίγει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν αυτόματη υποβολή!

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι πρέπει να προσέξετε!
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ανοίγει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν αυτόματη υποβολή!

Έφτασε και πάλι η ώρα, οι πολίτες να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για το 2024, μία ενέργεια που αφορά 8.5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, η πλατφόρμα στο Taxisnet θα ανοίξει και έτσι θα μπορούν να γίνουν οι νέες δηλώσεις.

Από κει και πέρα, η ανάρτηση των εκδοθέντων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα γίνει στις αρχές του Απρίλη.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Για ποιους θα είναι προσυμπληρωμένες!

Φέτος ωστόσο τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά για μερικούς πολίτες και συγκεκριμένα για περίπου ένα εκατομμύριο.

Η διαδικασία σύνταξης στις φορολογικές δηλώσεις θα γίνει αυτόματα, αν και εφόσον τα εισοδήματα τους, είναι αποκλειστικά είτε από μισθούς, είτε από συντάξεις.

Με τη νέα διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που θα περάσει από την Βουλή τις επόμενες ημέρες, η φορολογική δήλωση θα προσυμπληρώνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Ωστόσο ο φορολογούμενος θα μπορεί να φέρει αντιρρήσεις και αν δεν το κάνει αυτή θα οριστικοποιείται αυτόματα και πάλι.

Διευκρινίζεται πως σήμερα εφαρμόζεται μόνο η προσυμπλήρωση των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν ισχύει η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσης.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πώς θα γίνεται η πληρωμή;

Οι πληρωμές για τις φορολογικές δηλώσεις δεν αλλάζουν πάρα πολύ, αφού αφότου βγει το ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί, αυτό θα σπάσει σε 8 ίσες δόσεις.

Έτσι θα διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν τα χρήματα και θα μπορούν να πληρώσουν ανά μήνα, ωστόσο όποιος θέλει να μπορεί να πληρώσει όλο το ποσό κατευθείαν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ανοίγει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν αυτόματη υποβολή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.