ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει το Taxisnet για υποβολή – Αλλάζουν τα πάντα το 2024!

Η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2024 στο Taxisnet είναι πολύ κοντά στο να ανοίξει για το 2024.
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει το Taxisnet για υποβολή – Αλλάζουν τα πάντα το 2024!

Στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο Taxisnet, προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ωστόσο από φέτος πολλά θα αλλάξουν, που θα ευνοήσουν τους πολίτες και θα τους ωφελήσει σε ένα βαθμό ακόμα και οικονομικά.

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι δε θα χρειάζεται όλοι να πάνε σε λογιστή για να φτιάξουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, αφού αυτές θα είναι προσυμπληρωμένες.

Με τη διεύρυνση της ψηφιακής λειτουργικότητας, καθίσταται πλέον δυνατή η αυτόματη σύνθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η απευθείας υποβολή της, επιτυγχάνοντας ταχύτερη βεβαίωση και είσπραξη φόρων και μείωση του βάρους συμμόρφωσης των υποχρέων.

Πρακτικά, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος, δεν θα απαιτείται καν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, αφού το εισόδημά τους θα είναι γνωστό στην ΑΑ∆Ε και ο προσδιορισμός της φορολογικής τους υποχρέωσης θα γίνεται αυτόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρωμή του φόρου θα υπάρχει δυνατότητα να γίνει μέχρι και σε 8 δόσεις, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει το Taxisnet για υποβολή – Αλλάζουν τα πάντα το 2024!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.