ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινάνε σύντομα αλλά με άγνωστη ημερομηνία έναρξης – Μέχρι τον Ιούλιο η προθεσμία

Παρότι οι φορολογικές δηλώσει του 2024 δεν έχουν ακόμη ημερομηνία έναρξης ξέρουμε ήδη την ημερομηνία λήξης!
Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινάνε σύντομα αλλά με άγνωστη ημερομηνία έναρξης – Μέχρι τον Ιούλιο η προθεσμία

Με μεγάλη καθυστέρηση πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις για το 2024 με την ημερομηνία έναρξης των υποβολών να μην έχει καθοριστεί ακόμη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το άνοιγμα της πλατφόρμας στο Taxisnet. Πιο πιθανή ημερομηνία φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα χωρίς να αποκλείεται κάποια «έκπληξη» από το υπουργείο Οικονομικών με έναρξη στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή νέα παράταση.

Να σημειωθεί ότι πέρσι, το 2023, οι υποβολές ξεκίνησαν από τις 31 Μαρτίου με την καθυστέρηση να είναι ήδη μεγάλη.

Παρότι λοιπόν παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έκανε ήδη γνωστή τη λήξη της προθεσμίας δηλώσεων. Με δεδομένο ότι οι φορολογικές θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Απριλίου, ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία παίρνει ήδη παράταση για μέσα στον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η ακριβής ημερομηνία θα δοθεί ανάλογα με αυτή της έναρξης. Αν δηλαδή δοθεί η πρεμιέρα π.χ. στις 24 Απριλίου, τότε η λήξη θα γίνει στις 24 Ιουλίου.

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές φέτος και οι προσυμπληρωμένες

Τη φετινή χρονιά έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα έχουμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα ευνοήσουν κάποιους πολίτες ακόμη και οικονομικά.

Αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν φέτος το μισό τέλος επιτηδεύματος ενώ κάποιοι άλλοι απαλλάσσονται από την καταβολή του.

Την ίδια ώρα αλλάζει και ο τρόπος που θα υπολογίσει η ΑΑΔΕ τα τεκμαρτά εισοδήματα. Τα ποσά των εισοδημάτων αναμένεται αν είναι προσυμπληρωμένα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, περίπου 1 εκ. μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν άλλα εισοδήματα θα δουν προσυμπληρωμένη τη φορολογική τους. Αν βέβαια έχουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια, τότε θα πρέπει να προχωρήσουν σε ενέργειες για να τη συμπληρώσουν.

Στους κερδισμένους της φετινή χρονιάς περιλαμβάνονται και όσοι φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου. Αν σπεύσουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους θα τη λάβουν με διαδικασίες εξπρές.

 

Διαβάστε επίσης:

Τιμή βενζίνης: Σε 45 πρατήρια στην Αττική η αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο! – Ακόμη ακριβότερη στα νησιά

Στεγαστικά Δάνεια: Η μεγάλη αλλαγή στο ύψος της τραπεζικής χρηματοδότησης και τα κριτήρια που πρέπει να ξέρει όποιος θέλει στεγαστικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινάνε σύντομα αλλά με άγνωστη ημερομηνία έναρξης – Μέχρι τον Ιούλιο η προθεσμία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις