ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Κάηκε σπίτι στη Δροσοπηγή – Φτάνουν και στο Κρυονέρι οι φλόγες

Συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.
Φωτιά: Κάηκε σπίτι στη Δροσοπηγή – Φτάνουν και στο Κρυονέρι οι φλόγες

Φωτιά – Δροσοπηγή: Συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά που κατευθύνεται προς τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει πλέον φτάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα, όπως θα δείτε στο παρακάτω video, τουλάχιστον ένα σπίτι φαίνεται ότι έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους από την τεράστια φωτιά που μαίνεται στην Αττική, με τις φλόγες να έχουν φτάσει πλέον και στο Κρυονέρι.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Α’ ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσαν την περαιτέρω ενεργό συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Ιδού τι δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα. Έτσι και τώρα. Και συνδράμουν το σύνολο της κρατικής μηχανής που έχει ενεργοποιηθεί στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών τις επόμενες μέρες και μετά από την πρωινή σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κατόπιν οδηγιών του, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πεδίο της επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια, από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με εντατικές και συνεχείς περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα σε συνεννόηση και συντονισμό με Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία».

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά Βαρυμπόμπη – Διακοπή της κυκλοφορίας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Φωτιά – Τατόι: Δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και 100.000 βασιλικά αντικείμενα οι φλόγες

Cosmote TV: Επίσημο, συμφωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΟΦΗ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Κάηκε σπίτι στη Δροσοπηγή – Φτάνουν και στο Κρυονέρι οι φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.