ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Μπήκαν στις Γούβες οι φλόγες, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το νησί!

Την ώρα που οι φωτιές στην Αττική βρίσκονται σε ύφεση, οι φλόγες μπήκαν στις Γούβες και απειλούν το Πευκί. Συνεχείς εκκενώσεις διά θαλάσσης!
Φωτιά Εύβοια: Μπήκαν στις Γούβες οι φλόγες, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το νησί!

Φωτιά Εύβοια: Την ώρα που οι φωτιές στην Αττική βρίσκονται σε ύφεση, οι φλόγες μπήκαν στις Γούβες και απειλούν το Πευκί. Συνεχείς εκκενώσεις διά θαλάσσης!

Φωτιά Εύβοια: Απο τρεις μεριές έχει κυκλώσει το χωριό Γούβες  η φωτιά, με τους κατοίκους να προσπαθούν ηρωικά να σώσουν ό,τι μπορούν, με ό,τι μέσα διαθέτουν. Έχουν καεί ήδη δύο σπίτια καθώς επίσης και το γυμνάσιο του χωριού. Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, με τα πλάνα που μετέδωσε το OPEN να είναι συγκλονιστικά.

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες ζει η βόρεια Εύβοια. Η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται για έκτη συνεχή ημέρα καίει ό,τι έχει απομείνει από το άλλοτε πανέμορφο δάσος και τα χωριά, έχοντας λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Το πρώτο μεγάλο πύρινο μέτωπο μπήκε στο χωριό Γούβες, σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα, με τους εν λόγω οικισμούς να κινδυνεύουν. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες και, αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Ο ένας οικισμός μετά τον άλλον λαμβάνουν εντολή για εκκένωση. Όλοι είναι κυκλωμένοι από τις φλόγες, με τη μόνη διέξοδο των κατοίκων να είναι η θάλασσα.

Οι κάτοικοι στο Πευκί προσπαθούν να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους με ότι μέσα έχουν. Με κουβάδες με νερό, κλαδιά, κουβέρτες! Βρίσκονται στις αυλές τους, στους δρόμους όντες επί… ποδός πολέμου. Κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να θωρακίσουν το χωριό τους, στήνοντας αντιπυρικές ζώνες με ό,τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους.

Έχουν απελπιστεί, κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να «σπάνε» και να λυγίζουν. Ανθρώπινο είναι. «Θα χαθούν τα περιβόλια μας, θα χαθούν τα ζώα μας, ας σώσουμε τα σπίτι μας», λένε. Προς παρόν πάντως δεν έχουν καεί σπίτια, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους κατοίκους δίνουν σκληρή μάχη κόντρα στη φωτιά.

Σημειώνεται πως στο Πευκί βρίσκονται ferry boat καθώς και δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλές σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Δεν αναλαμβάνουν κανέναν εμπρηστή οι Έλληνες δικηγόροι!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Τελετή λήξης: Η είσοδος των Ελλήνων αθλητών και η έπαρση της Ελληνικής σημαίας

Φωτιές: Εμπρηστές ήθελαν να κάψουν και την Εκάλη – Δείτε τι βρέθηκε σε δέντρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Εύβοια: Μπήκαν στις Γούβες οι φλόγες, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το νησί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.