ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης: «Παίρνουμε δύναμη από τους ντόπιους – Κάνουμε ότι μπορούμε»

Συγκινητικές είναι οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων της Εύβοιας και τον Ρουμάνων πυροσβεστών που βρίσκονται εκεί. 
Φωτιά Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης: «Παίρνουμε δύναμη από τους ντόπιους – Κάνουμε ότι μπορούμε»

Φωτιά Εύβοια: Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την κατάρτιση και τον εξοπλισμό τους, αλλά και με το γεγονός ότι τα δίνουν όλα (όπως φυσικά και οι Έλληνες πυροσβέστες) προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά σε έλεγχο.

Από τη μεριά τους οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ξεκουράσουν, να τους ταΐσουν και να γενικότερα να τους προσφέρουν ό,τι μπορεί να τους βοηθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα φιλία και εκτίμηση που «αποτυπώνεται» σε μια δήλωση ενός Ρουμάνου πυροσβέστη.

«Οι κάτοικοι μας περίμεναν για να μας χειροκροτήσουν. Ήταν εκπληκτικό. Είναι σκληρό, είναι εξουθενωτικό, ωστόσο η στάση των ντόπιων μας τροφοδοτεί με δύναμη και χαρά. Παίρνουμε δύναμη από αυτούς και κάνουμε ότι μπορούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Nα αναφέρουμε ότι οι Ρουμάνοι κατέφτασαν από τη χώρα τους με 112 πυροσβέστες με τα 23 ερπυστριοφόρα οχήματα, πήγαν στον Προμαχώνα και από κει έχουν μεταφερθεί στα πύρινα μέτωπα με τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή αυτά που είναι στην Εύβοια.

Πρόκειται για κάτι παραπάνω από κομάντο. Είναι εκπαιδευμένοι σε κάθε πιθανή κατάσταση, έχουν αναπτύξει μεθόδους που συναντάς μόνο σε τάγματα στρατού που δρουν σε πεδία πολέμου και αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά όπως της αρμόζει: όχι σαν ένα φαινόμενο της φύσης, αλλά σαν έναν αντίπαλο που έχει μόνο σχέδιο Α, άρα μπορούν να εφαρμοστούν τακτικές για να αναχαιτιστεί. Έστω και με σταδιακό τρόπο.

Εκεί έστησαν δική τους βάση μέσα σε ένα βράδυ, έκαναν ανίχνευση εδάφους και περιοχής με drones, άπλωσαν μάνικες 60 μέτρων που ξεκινάνε από ποτάμια και πηγές νερού, τις οποίες προστάτευσαν στα σημεία που περνάνε από οδόστρωμα, έχουν ενδοεπικοινωνία στις στολές τους και είναι βέβαιο πως αν τους δινόταν ελευθερία κινήσεων θα είχαν καταφέρει να εμποδίσουν περισσότερο την εξάπλωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης: «Παίρνουμε δύναμη από τους ντόπιους – Κάνουμε ότι μπορούμε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.