ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα είναι μπροστά μας – Σε ποιες περιοχές υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος

«Απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση. Σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Φωτιά: Η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα είναι μπροστά μας – Σε ποιες περιοχές υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Φωτιά: Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Κυριακή (3/7) είναι η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, δεδομένου ότι ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, ενισχυμένων ανέμων και η υποχώρηση της υγρασίας στη νεκρή δασική καύσιμη ύλη, αποτελούν παράγοντες που μεγιστοποιούν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησος βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση, καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά.

«Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση. Σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά. Αυξημένη, λοιπόν, η προσοχή απ’ όλους μας», είπε η Ραφαέλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για φωτιές και σε νησιά όπως η Σάμος ή η Λέσβος.

Παράλληλα, στην Αθήνα έφτασαν 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την πατρίδα μας για να βοηθήσετε και να αποδείξετε στην πράξη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι κάτι θεωρητικό αλλά είναι κάτι συγκεκριμένο.

Το πρόγραμμα προεγκατάστασης ήταν ένα πρόγραμμα που συζητήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Ήταν ελληνική πρόταση. Η Ρουμανία το έκανε αποδεκτό από την πρώτη στιγμή γιατί κατάλαβε την εξαιρετική του σημασία για να υπάρχει αυτή η πραγματική αλληλεγγύη στην πράξη του πεδίου μεταξύ των Ευρωπαίων.

Για εμάς τους δικούς μας πυροσβέστες αυτή η πράξη αλληλεγγύης στα ελληνικά χώματα σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις και εμπειρίες , μπορείτε να μάθετε από την εμπειρία των δικών μας πυροσβεστών, που είναι εξαιρετική, και μπορείτε κι εσείς να συνεισφέρετε από τις δικές σας εμπειρίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αυξημένος κίνδυνος για φωτιά σε αρκετά σημεία της χώρας – Δείτε ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα είναι μπροστά μας – Σε ποιες περιοχές υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.