ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Ηλεία: Καταγγελίες δημάρχων και κατοίκων για τις φωτιές

Καταγγελίες δημάρχων και κατοίκων για τις φωτιές. «Αν είχαν έρθει εναέρια μέσα νωρίτερα θα είχαμε αποφύγει πολλά».
Φωτιά – Ηλεία: Καταγγελίες δημάρχων και κατοίκων για τις φωτιές

Φωτιά – Ηλεία: Σοβαρές καταγγελίες δημάρχων και κατοίκων για την αργή ανταπόκριση στην τεράστια εκδήλωση της πυρκαγιάς.

«Αν είχαν έρθει εναέρια μέσα νωρίτερα θα είχαμε αποφύγει πολλά», τονίζουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καταγγελίες πως τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν ήρθαν, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πυρκαγιά στην Ηλεία υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά, κατά τη συνάντηση που είχαν στα Βαρβάσαινα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την έναρξη της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας.

«Το Κολίρι σώθηκε από τους κατοίκους του» υπογράμμισαν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος της κοινότητας. Οι ίδιοι σημείωσαν χαρακτηριστικά πως οι κάτοικοι «κάθισαν με αυταπάρνηση, δεν φύγαν παρά το γεγονός ότι έλεγαν στον κόσμο να φύγει άναρχα».

«Περιμέναμε τα εναέρια τα οποία ήρθαν την ύστατη στιγμή. Αν είχαν έρθει νωρίτερα θα είχαμε αποφύγει πολλά» τόνισε ο κοινοτάρχης Κολιρίου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινότητας Ολυμπίας κατήγγειλε ότι η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβηστεί στην αρχή αν είχαν επέμβει άμεσα από την πυροσβεστική.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξέφυγε» σημείωσε και ζήτησε την συμπαράσταση του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη δύσκολη μέρα που περιμένει τους κατοίκους τόσο σε οικονομικό επίπεδο, αφού οι καταστροφές τόσο σε σπίτια όσο και στην γεωργία είναι μεγάλες. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα έργα υποδομής που χρειάζονται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος των πλημμυρών.

Διαβάστε ακόμη: 

Ευλαμπία Ρέβη: Επέστρεψε από τις φωτιές στην εκφώνηση ειδήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιές: «Οι πυρόπληκτοι δεν είναι μόνοι» – Επίθεση σε όσους διασπείρουν fake news

ΠΑΟΚ: Πορεία των οργανωμένων κατά του νέου αθλητικού νόμου και κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά – Ηλεία: Καταγγελίες δημάρχων και κατοίκων για τις φωτιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.