ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Ιστιαία: Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι να καούν – Τους κυκλώνει η φωτιά

Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι στην Ιστιαία να καούν αφού όπως αναφέρουν τους κυκλώνει η φωτιά και δεν έχουν που να πάνε.
Φωτιά Ιστιαία: Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι να καούν – Τους κυκλώνει η φωτιά

Φωτιά Ιστιαία: Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι της πόλης να καούν αφού όπως αναφέρουν τους κυκλώνει η φωτιά και δεν έχουν που να πάνε.

«Θα καούμε, 25.000 άνθρωποι. Θα καούμε και το κρίμα στο λαιμό σας», τόνισε σε δραματική της παρέμβαση κάτοικος της Ιστιαίας. «Με μπολντόζες δεν σβήνονται φωτιές», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να πετάξει ένα αεροπλάνο;» διερωτήθηκε η κάτοικος της περιοχής.

Άλλη κάτοικος της περιοχής που επίσης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, εξέφρασε τον φόβο της πως αν η φωτιά περάσει από την Ιστιαία θα κατευθυνθεί στην Αιδηψό.

«Όλο το κεφάλι της Βόρειας Εύβοιας θα καεί. Ένα αεροπλάνο δεν υπάρχει; Μόνοι μας προσπαθούμε. Μας άφησαν πέντε μέρες στο έλεος του Θεού – Θα κάψουν τα πάντα γιατί; Για να γίνουν Αιολικά Πάρκα;», δήλωσε σε ζωντανή τηλεφωνική της παρέμβαση στο OPEN γυναίκα, κάτοικος της περιοχής.

«Δεν έκαψαν μόνο το κομμάτι που ήθελαν για τα αιολικά πάρκα, έκαψαν όλη την Βόρεια Εύβοια, δεν χόρτασαν», διερωτήθηκε άλλη κάτοικος.

«Βοηθήστε μας, καιγόμαστε», φώναξε και άλλη γυναίκα στο τηλέφωνο, επίσης σε ζωντανή σύνδεση με το στούντιο του OPEN TV.

«Είμαστε στο έλεος, θα καούμε! Στείλτε δυνάμεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έχουν μεταφερθεί όλοι οι πυρόπληκτοι στην περιοχή και κινδυνεύουν, με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται απειλιτικά στην περιοχή.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως για πέντε μέρες δεν έχουν πετάξει πυροσβεστικά αεροσκάφη, με την περιοχή να είναι στο έλεος της φωτιάς.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο της Ιστιαίας, η πόλη δεν κινδυνεύει, ενώ όπως είπε εδώ και αρκετή ώρα έχουν αρχίσει να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Όπως είπε η κατάσταση είναι δύσκολη στα Βασιλικά όπου η φωτιά έχει φτάσει στην θάλασσα.
.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Ιστιαία – Αιδηψός: «Μας άφησαν πέντε μέρες στο έλεος του Θεού – Θα κάψουν τα πάντα γιατί; Για να γίνουν Αιολικά Πάρκα;»

Φωτιές: Προσοχή εμπρηστές κάνουν τους εθελοντές – Έρευνα της Αστυνομίας

Φωτιά Ιστιαία – Αιδηψός: Πάνε πυροσβεστικά αεροσκάφη μετά την κραυγή αγωνίας γυναίκας με τα παιδιά της

Φωτιά Ιστιαία: Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι να καούν – Τους κυκλώνει η φωτιά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Ιστιαία: Κινδυνεύουν 25.000 άνθρωποι να καούν – Τους κυκλώνει η φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.