ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Καίγεται η Ελλάδα και στα κανάλια ησυχία

Θλιβερές εικόνες για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα με τη φωτιά να μην έχει αντίπαλο και τα κανάλια να σωπαίνουν.
Φωτιά: Καίγεται η Ελλάδα και στα κανάλια ησυχία

«Φωτιά» είναι η λέξη που τρεντάρει στο twitter και όχι άδικα. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες, ο κρατικός μηχανισμός απουσιάζει και τα ΜΜΕ σιωπούν.

Την ώρα που η Ιτέα και το Κρανίδι ζούσαν μία πύρινη κόλαση, τα κανάλια έπαιζαν σίριαλ. Αντί να ενημερώνουν για ό,τι συνέβαινε, συνέχιζαν τη ροή του προγράμματός τους λες και όλα κυλούν ομαλά!

Στο Πόρτο Χέλι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη φωτιά να έχει μπει μέσα σε ξενοδοχείο της περιοχής στο Κρανίδι και να φτάνει μία ανάσα από την πισίνα. Η επιχείρηση εκκένωσης ευτυχώς διεξήχθη ομαλά και ο κόσμος απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το συγκρότημα. Πολλοί πήγαν προς την παραλία του ξενοδοχείου. Από εκεί έφυγαν για άλλες περιοχές.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχουν φιάλες υγραερίου και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φτάσει έως εκεί η φωτιά.

Στην Ιτέα η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Και από εκεί οι φωτογραφίες που έχουν βγει, σοκάρουν. Σιγή ιχθύος, όμως, τηρείται από τα περισσότερα ΜΜΕ. Το χειρότερο είναι πως θα συνεχιστούν οι δυνατοί άνεμοι και γι’ αυτό και την Τρίτη (5/7) δεν είναι λίγες οι περιοχές για τις οποίες θεωρείται πως ο κίνδυνος φωτιάς είναι υψηλός.


Οι ειδήσεις τώρα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Άλλη μια ψηφιακή «παγίδα» φακελώματος, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος

Eλληνοτουρκικά: Το σχέδιο Μακρόν για τη Νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με τη συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Καίγεται η Ελλάδα και στα κανάλια ησυχία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.