Η φωτιά σκορπά τον τρόμο ξανά

Θλιβερές εικόνες για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα με τη φωτιά να μην έχει αντίπαλο και τα κανάλια να σωπαίνουν.

«Φωτιά» είναι η λέξη που τρεντάρει στο twitter και όχι άδικα. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες, ο κρατικός μηχανισμός απουσιάζει και τα ΜΜΕ σιωπούν.

Την ώρα που η Ιτέα και το Κρανίδι ζούσαν μία πύρινη κόλαση, τα κανάλια έπαιζαν σίριαλ. Αντί να ενημερώνουν για ό,τι συνέβαινε, συνέχιζαν τη ροή του προγράμματός τους λες και όλα κυλούν ομαλά!

Στο Πόρτο Χέλι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη φωτιά να έχει μπει μέσα σε ξενοδοχείο της περιοχής στο Κρανίδι και να φτάνει μία ανάσα από την πισίνα. Η επιχείρηση εκκένωσης ευτυχώς διεξήχθη ομαλά και ο κόσμος απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το συγκρότημα. Πολλοί πήγαν προς την παραλία του ξενοδοχείου. Από εκεί έφυγαν για άλλες περιοχές.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχουν φιάλες υγραερίου και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φτάσει έως εκεί η φωτιά.

Στην Ιτέα η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Και από εκεί οι φωτογραφίες που έχουν βγει, σοκάρουν. Σιγή ιχθύος, όμως, τηρείται από τα περισσότερα ΜΜΕ. Το χειρότερο είναι πως θα συνεχιστούν οι δυνατοί άνεμοι και γι’ αυτό και την Τρίτη (5/7) δεν είναι λίγες οι περιοχές για τις οποίες θεωρείται πως ο κίνδυνος φωτιάς είναι υψηλός.


Οι ειδήσεις τώρα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Άλλη μια ψηφιακή «παγίδα» φακελώματος, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος

Eλληνοτουρκικά: Το σχέδιο Μακρόν για τη Νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με τη συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας