ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Κορινθία – Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους – Καταστροφές σε σπίτια»

Φωτιά Κορινθία: Σε έκτακτη ενημέρωση  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τις εξελίξεις από το μέτωπο. Φωτιά Κορινθία: Ο Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, ενώ μίλησε για το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση αυτή την ώρα και τα επίγεια και εναέρια μέσα που...
Φωτιά Κορινθία – Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους – Καταστροφές σε σπίτια»

Φωτιά Κορινθία: Σε έκτακτη ενημέρωση  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τις εξελίξεις από το μέτωπο.

Φωτιά Κορινθία: Ο Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, ενώ μίλησε για το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση αυτή την ώρα και τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή.

Πάντως παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα φέρει το πλάνο που εφαρμόζεται. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Να σημειώσουμε ότι  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι και των υπόλοιπων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία, βίωσαν και δεύτερη στη σειρά νύχτα τρόμου. Κι αυτό καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια συνεχίζεται. Ειπλέον επιβεβαίωσε την πληροφορίες ότι  υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες, με την καταγραφή των ζημιών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Φωτιά Κορινθία: Εφιαλτική νύχτα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα, όπως είπε. «Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες».

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα».

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε ακόμα για τις επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και την ενεργοποίηση του 112 σε τοπικό χαρακτήρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε χρησιμοποιείται και αν χρησιμοποιείται σωστά το 112, είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης αλλά ένας τρόπος με τον οποίο ειδοποιούνται οι πολίτες σε ακραίες συνθήκες και καταστάσεις.

Φωτιά Κορινθία: Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Όσο για το πως ξεκίνησε η φωτιά είπε ότι «προχωράει η ανακριτική διαδικασία και το ποιος έχει την ευθύνη ή όχι θα αποδειχθεί μέσα από αυτήν. Αν υπάρξει σύλληψη ή προσαγωγή θα ενημερωθείτε» κατέληξε.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα στη Χίο του έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο… ενώ πριν του έκαψε το δίκυκλο

Conference League: Μοιράζει καλά λεφτά επιπέδου Europa League!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Κορινθία – Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους – Καταστροφές σε σπίτια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.