ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα, Ηλεία, Σαλαμίνα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα καθώς υπάρχουν πολλά μέτωπα πυρκαγιάς
Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα, Ηλεία, Σαλαμίνα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη συμβολή της περιφερειακής Αιγάλεω με την Λεωφόρο ΝΑΤΟ και καίει χαμηλή βλάστηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Ζέστη, μποφόρ και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς!

Δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Αρχικά στο σημείο είχε,αν μεταβεί 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες, άλλα 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 1 ομάδα πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι δυνάμεις.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλου, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιτόπου επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα, 13 οχήματα με 27 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 9 ανδρών. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επίσης σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι και η πυρκαγιά στην περιοχής της Βάρδας Ηλείας, που καίει σε γεωργική κυρίως έκταση. Δεκαπέντε οχήματα με 32 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 10 ανδρών επιχειρούν τον πλήρη έλεγχό της με τη βοήθεια τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Φωτιά στη Σαλαμίνα

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Ζήσε το πιο καυτό καλοκαίρι της ζωής σου. Απόκτησε σήμερα το MINI που πάντα ήθελες με όφελος έως €5.000 και προνομιακό επιτόκιο 2,9%* με το πρόγραμμα ALL IN MINI στη Σπανός ΑΕ. Μην αργείς. Οι MINI HOT DAYS διαρκούν για λίγες ημέρες και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων**. Εσύ θα προλάβεις;

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα, Ηλεία, Σαλαμίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.