ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε Κερατέα – Ανάβυσσο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (vid)

Μάχη όλη τη νύχτα με τη φωτιά στην Κερατέα που έδωσε η Πυροσβεστική, με τις φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων να φτάνει μέχρι την Ανάβυσσο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τουλάχιστον 120 σπίτια έχουν ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ οι Αρχές έχουν αρχίσει να μελετούν και να ερευνούν τα αίτια της φωτιάς. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται...
Φωτιά σε Κερατέα – Ανάβυσσο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (vid)

Μάχη όλη τη νύχτα με τη φωτιά στην Κερατέα που έδωσε η Πυροσβεστική, με τις φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων να φτάνει μέχρι την Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τουλάχιστον 120 σπίτια έχουν ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ οι Αρχές έχουν αρχίσει να μελετούν και να ερευνούν τα αίτια της φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ακόμα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, κάτι που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία.

Ακόμα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αφού υπάρχει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, που επιχειρεί στην περιοχή.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός 10/9: Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η φωτιά και το μέγεθος της στην Ανάβυσσο, ανάγκασε πολλούς από τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, παρόλο που το μέτωπο έχει περιοριστεί από την Πυροσβεστική.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Σαρωνικού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

Ακόμη δύο ξενοδοχειακές μονάδες (Alexander Beach Hotel επί της Αθηνών-Σουνίου & Saron επί της Σουνίου-Λαυρίου), οι οποίες βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και φιλοξενούν όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά σε Κερατέα – Ανάβυσσο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.