ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους – Μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα.
Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους – Μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο που έπλεε ανοιχτά από την Κέρκυρα.

Το πλοίο Euroferry Olympia που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι τυλίχθηκε στις φλόγες τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/2) και σε αυτό επέβαιναν συνολικά 290 άτομα, 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Δώδεκα όμως από αυτούς δεν εντοπίστηκαν κατά την καταμέτρηση που έγινε μετά την διάσωση του μεγαλύτερου ποσοστού των ατόμων με την υπόθεση να εξελίσσεται κυριολεκτικά σε θρίλερ και τους ανθρώπους της ΕΜΑΚ να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τους διασώσουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλοίο συνεχίζουν να καίνε μικρές εστίες φωτιάς και άπαντες αναμένουν την κατάσβεση τους προκειμένου να ρυμουλκηθεί σε ένα ασφαλές σημείο όπου και θα γίνει απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 12 οι αγνοούμενοι – 3 οι Έλληνες

Όπως ακόμη σημείωσε συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων οι οποίοι είναι 12 στον αριθμό, ανάμεσα τους και 3 Έλληνες με τις οικογένειες τους να λαμβάνουν την στήριξη ειδικής ψυχολόγου του Λιμενικού που βρίσκεται κοντά τους.

Στις προσπάθειες αυτές συνδράμουν την δεδομένη στιγμή εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων.

Όσον αφορά τους τρεις Έλληνες αγνοουμένους, ο Υπουργός αποκάλυψε πως ο ένας εξ αυτών είναι κρητικής καταγωγής όμως όλοι τους διαμένουν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα αυτό που δυσκολεύει την επιχείρηση του εντοπισμού των 12 ανθρώπων είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή που καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Euroferry Olympia.

Θυμίζουμε πως από χθες, οι σωστικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην διάσωση δύο επιβατών που ήταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου και πρόκειται για έναν Αφγανό μετανάστη που δήλωνε Τούρκος αλλά και έναν Βουλγαρικής υπηκοότητας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους – Μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.