ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν την Πέμπτη!

Που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φωτιά την Πέμπτη - Σε συναγερμό η Πυροσβεστική
Φωτιά: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν την Πέμπτη!

Πολλά είναι τα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα, με τη φωτιά να καίει κυρίως τον Έβρο, εκεί όπου εκτυλίσσεται για 13η μέρα, η μεγαλύτερη φωτιά των τελευταίων 21 ετών στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο είναι το ποσοστό πιθανοτήτων για να εκδηλωθεί φωτιά σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Φωτιά: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν την Πέμπτη!

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Αναλυτικά οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο σήμερα:

  • Αττική &Κύθηρα
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Κορινθία
  • Αργολίδα
  • περιοχές Εύβοιας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Αχαΐας & Λακωνίας
  • Κρήτη
  • νησιά Π.Ε. Ρόδου: Κάρπαθος, Κάσος

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν την Πέμπτη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.