ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά Βίλια, με την προσπάθεια των μέσων κατάσβεσης να επικεντρώνεται στον νότιο τμήμα τους.
Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στα Βίλια: Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή, όπου καίει η φωτιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Φωτιά στα Βίλια: Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να έχει οριοθετηθεί, πλέον στην περιοχή. Με την πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στο νότιο μέρος, όπου καίει παρθένο δάσος.

Χωρίς όμως την εναέρια βοήθεια τα πράγματα ήταν δύσκολα, γιατί η τοποθεσία είναι δύσβατη για όσους επιχειρούν από το έδαφος.

Ενώ οι αναζοπυρώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας από τις φωτιές ήταν συνεχόμενες και έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Γι’ αυτόν τον λόγο εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις επίγειες και από τον αέρα, με το πρώτο φως της ημέρας.

Έτσι ώστε να καταφέρουν η πυρκαγιά να μην επεκταθεί και στον κάμπο των Μεγάρων. Στην περιοχή χρησιμοποιούνται και drones για να δίνουν την ακριβή εικόνα από ψηλά.

Ενώ βοήθεια δίνει και ο στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιά την Παρασκευή (20/8)

Με δανεικά ζει ένα στα δύο νοικοκυριά – Η απελπισία επέστρεψε στα σπίτια

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά του Cincinati Open!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.