ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Άκρως τοξικός ο καπνός – Αυτά πρέπει να κάνουν οι πολίτες (vid)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την ατμοσφαιρική ρύπανση μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν το λεκανοπέδιο με την ανησυχία να είναι μεγάλη. Ο ακαδημαϊκός Φυσικής της ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ουσίες που εκλύονται...
Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Άκρως τοξικός ο καπνός – Αυτά πρέπει να κάνουν οι πολίτες (vid)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την ατμοσφαιρική ρύπανση μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν το λεκανοπέδιο με την ανησυχία να είναι μεγάλη.

Ο ακαδημαϊκός Φυσικής της ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές. «Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι ύψιστης σημασίας η έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων των γύρω περιοχών για την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς οι ουσίες που εκλύθηκαν κατά την καύση είναι ιδιαίτερα τοξικές και θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για να προστατεύσουν την υγεία τους.

«Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο».

Τέλος, σε περιοχές που υπάρχουν καλλιέργειες, συνέστησε τα φρούτα και λαχανικά να πλυθούν σχολαστικά, ενώ σε περίπτωση που είναι βαριά ρυπασμένα καλό είναι να μην καταναλωθούν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Άκρως τοξικός ο καπνός – Αυτά πρέπει να κάνουν οι πολίτες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.