ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Καταγγελίες για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε στις ο2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9) στη Νέα Μάκρη σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι.
Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Καταγγελίες για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε στις ο2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9) στη Νέα Μάκρη σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι.

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς, που ξέσπασε στις 02:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9) στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση από την πρώτη στιγμή προκειμένου να προλάβουν τους ισχυρούς ανέμους που αναμένονται, σύμφωνα με τις προγνώσεις μετεωρολόγων, τις επόμενες ώρες.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε,  στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Καταγγελίες για εμπρησμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.