ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, για πλιάτσικο στα καμένα!

Σα να μην έφτανε το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης από την πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή εχθές, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο του πλιάτσικου!
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, για πλιάτσικο στα καμένα!

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σα να μην έφτανε το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης από την πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή εχθές και έγιναν παρανάλωμα του πυρός δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις, ζώα και αυτοκίνητα, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο του πλιάτσικου!

Κάτοικος της Βαρυμπόμπης δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 -4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες».

Πόσο ακόμα θα επεκταθεί το μαρτύριο που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι; Πρώτα, έφαγαν το ψυχολογικό σοκ της απειλής της ζωής τους και της άμεσης εκκένωσης. Μετά ήρθαν αντιμέτωποι με την καμένη περιουσία τους μένοντας άστεγοι. Και σαν επιστέγασμα του μαρτυρίου τους,, έχουν να τα βάλουν και με υπανθρώπους που εκμεταλλεύονται το χάος για να αρπάξουν το βιος από απροστάτευτα σπίτια;

Το πλιάτσικο, ειδικά σε τέτοιες ώρες και στιγμές, είναι ότι πιο σιχαμένο μπορεί να γίνει σαν πράξη. Οι καταγγελίες για ληστείες ολοένα και πληθαίνουν από χθες κιόλας, πριν καλά καλά σβήσουν τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη.

Αφού η κυβέρνηση δεν στάθηκε ικανή για να προστατέψει τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης από την πύρινη λαίλαπα, ας κάνει ό, τι μπορεί τώρα για να σώσει όσα έμειναν για να σωθούν. Και πάνω απ’ όλα ας φροντίσει να αποζημιώσει γενναία όλους τους πυρόπληκτους κάθε περιοχής που επλήγη, και όχι με μέτρα «ασπιρίνες» όπως έκανε για τη Μεσσηνία.

Από τη στιγμή που διατάζουν εκκένωση κάποιου οικισμού, θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για την επόμενη φάση, δηλαδή την αποτελεσματική προστασία των σπιτιών και την παραδειγματική τιμωρία όσων πλιατσικολόγων βρεθούν.

Η ΕΛ. ΑΣ οφείλει να προστατέψει με κάθε τρόπο τις περιουσίες αυτών των ανθρώπων από τους επιτηδείους, γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια άλλων συμφορών…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, για πλιάτσικο στα καμένα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.