ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες αποκάλυψης, εκρήξεις και μάχη με το χρόνο δίπλα στις φλόγες για τους κατοίκους!

Η απόλυτη κόλαση στην Αλεξανδρούπολη - Εκρήξεις, μάχη με τον χρόνο και εκκένωση του νοσοκομείου σε μια πολύ δύσκολη νύχτα για την πόλη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες αποκάλυψης, εκρήξεις και μάχη με το χρόνο δίπλα στις φλόγες για τους κατοίκους!

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται για 4η συνεχόμενη ημέρα, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες και τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα του Έβρου, τη στιγμή που ολόκληρος ο νομός έδωσε μάχη στην πιο δύσκολη νύχτα έως τώρα.

Η πυρκαγιά από νωρίς το απόγευμα με συνεχείς αναζωπυρώσεις έφτασε σε σημείο να καίει περιουσίες στην περιοχή του Άβαντα ενώ εκτός από σπίτια κατέκαψε ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα δάση του Έβρου.

Στη συνέχεια και με γοργούς ρυθμούς, έφτασε έως και το δάσος της Παλαγίας, όπου και έκαψε σπίτια του ομώνυμου χωριού που βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, οι φλόγες οδηγήθηκαν προς την περιοχή της Κίρκης και έπειτα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο και στηρίζει σχεδόν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Υπό το φόβο της καταστροφής και της απώλειας ανθρωπίνων ζωών, οι αρχές διέταξαν εκκένωση στο νοσοκομείο με την κατάσταση να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Όλο το προσωπικό, νοσηλευτές, γιατροί, ανεξαρτήτως βάρδιας, κάποιοι με 24 ώρες δουλειάς προηγουμένως  βρέθηκαν στην αναμονή των εξελίξεων.

Αναμονή για να δοθούν οδηγίες ώστε να ξεκινήσει τεταμένα η εκκένωση με τα περιστατικά των ασθενών να μοιράζονται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν επιτυχώς 11 νεογνά, στην Κομοτηνή αλλά με κορυφαία την επίταξη του πλοίου Αδαμάντιος Κοραής που εξυπηρετεί σε δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος να μετατρέπεται σε ένα πλωτό νοσοκομείο.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες αποκάλυψης, εκρήξεις και μάχη με τον χρόνο δίπλα στις φλόγες για τους κατοίκους!

Γιατροί και νοσηλευτές σήμερα, την επόμενη μέρα βρίσκονται σε διάφορες πόλεις ως συνοδοί των περιστατικών τους. Η φωτιά πλησίαζε για πολλές ώρες, η πυροσβεστική έκανε σκληρά τη δουλειά της σβήνοντας τα μέτωπα που πλησίαζαν στο νοσοκομείο με αντιπυρικές ζώνες παντού, με αντίπαλο όμως τον αέρα που προκαλούσε ανά πάσα στιγμή αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες αποκάλυψης, εκρήξεις και μάχη με το χρόνο δίπλα στις φλόγες για τους κατοίκους!

Την ίδια στιγμή, εστάλη μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν ακόμα 8 οικισμοί, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Μάκρη, Δίκελλα, Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Άπαντες έσπευσαν να αφήσουν τις παραπάνω περιοχές με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης να παρατηρηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στη περιοχή του νοσοκομείου, με τις φλόγες να είναι κάτι παραπάνω από ορατές και τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά τους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν προς την Αλεξανδρούπολη, με τις αρχές να τους στέλνουν προς Κομοτηνή ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν εντός του χωριού της Μάκρης και έλαβαν την εντολή να κινηθούν προς το λιμανάκι της περιοχής προκειμένου να τους παραλάβει ρυμουλκό πλοίο!

Όλα αυτά, σε ένα σκηνικό αποκάλυψης καθώς σαν να μην έφταναν οι ισχυρές φλόγες και τα μποφόρ που επικρατούσαν, η πόλη ταρακουνήθηκε από απανωτές εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε και από το πεδίο βολής «Αλίκη» όπου και υπήρχαν βλήματα από παλαιότερες ασκήσεις του ελληνικού στρατού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες αποκάλυψης, εκρήξεις και μάχη με το χρόνο δίπλα στις φλόγες για τους κατοίκους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.