Ανεξέλεγκτή η φωτιά στην Άνδρο, με την Πυροσβεστική να κάνει τεράστια προσπάθεια για να τη φέρει στον έλεγχο της και να τη σβήσει τελείως.

Πολύ μεγάλη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Άνδρο, με την Πυροσβεστική να κάνει τεράστια προσπάθεια να τη θέσει υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη εκκενωθεί δύο οικισμοί, ενώ άλλοι δύο είναι σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να αποχωρήσουν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

Ο δήμαρχος Άνδρου, μίλησε για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι.  Οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν. Πληροφορίες  που ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά τα ξημερώματα δεν επιβεβαιώνονται, καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Πάσχα 2021: Σε δύο δόσεις – Υπολογίστε το ποσό