Φωτιά στην Άνδρο: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Άνδρο με πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.

Στην Άνδρο έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά με την πυροσβεστική να προσπαθεί να την περιορίσει, ενώ έχουν εκκενωθεί και περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη και «δύσκολη» πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

Πυροσβέστης, μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, ο οποίος εγκλωβίστηκε από ένα «γύρισμα» της φωτιάς. Η κατάσταση του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς. «Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ», ανφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε τους…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Α1 γυναικών: Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

ΑΕΚ: Εκτακτο μίτινγκ στα Σπάτα πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός