ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Στάχτες το 25% του νησιού! (vids)

Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα
Φωτιά στην Ελαφόνησο: Στάχτες το 25% του νησιού! (vids)

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Ελαφόνησο που αναζοπυρώθηκε την Κυριακή το πρωί, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έπαιρναν μέρος δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές του νησιού λόγω της έκτασης που είχε λάβει η φωτιά είχαν εκκενώσει τον οικισμό της Παναγιάς αλλά και το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία νέα πύρινα μέτωπα σε Πρέσπες, Ηλεία και Κιλκίς

Η φωτιά που έπληξε τον τουρισμό του νησιού καθώς αποχώρησαν αρκετοί επισκέπτες είχε σύμμαχο τον πολύ δυνατό αέρα που φυσούσε στην περιοχή και έφτασε τα 8 και 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους περισσότεροι από 3.000 παραθεριστές εγκατέλειψαν το νησί την Κυριακή ενώ ακόμα μεγαλύτερη από την οικονομική, είναι και η περιβαλλοντική ζημιά καθώς κάηκε το 25% του νησιού.

Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά και όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

 

 

 

 

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Φωτιά στην Ελαφόνησο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Ελαφόνησο: Στάχτες το 25% του νησιού! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.