ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια για έβδομη μέρα: Γούβες και Αρτεμίσιο στη μάχη των αναζωπυρώσεων – Ηρωικοί κάτοικοι σώζουν τα χωριά τους!

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Εύβοια για έβδομη σερί ημέρα. Αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο, οι ήρωες κάτοικοι έσωσαν τα χωριά τους.
Φωτιά στην Εύβοια για έβδομη μέρα: Γούβες και Αρτεμίσιο στη μάχη των αναζωπυρώσεων – Ηρωικοί κάτοικοι σώζουν τα χωριά τους!

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Εύβοια για έβδομη σερί ημέρα. Αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο, οι ήρωες κάτοικοι έσωσαν τα χωριά τους.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό εδώ και περίπου 24 ώρες.

Οι κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται, δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους και τα χωριά αντέχουν. Οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι παρά το γεγονός πως ορισμένα σπίτια στις εισόδους έχουν καεί.

Στο Αρτεμίσιο η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η φωτιά κατέκαιγε πευκόφυτη δασική έκταση στις παρυφές του χωριού και η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί οι εθελοντές και οι κάτοικοι κράτησαν μεγάλο μέρος των χωριών ανέπαφο.

Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Αυτή τη στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο μέτωπο στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι.

Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια δυνάμεων που έστειλαν ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κατοίκων, έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.

Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία εν αναμονή των πτήσεων εναέριων μέσων το ξημέρωμα.

Διαβάστε επίσης

Αρναούτογλου Καιρός: Νέος καύσωνας – Πόσο θα διαρκέσει και τι θερμοκρασίες θα έχουμε

Φωτιές Εύβοια: Απίστευτη Καταγγελία! Κόβουν εισιτήρια στον κόσμο για να τον διασώσουν με φέρι μποτ στο Πευκί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια για έβδομη μέρα: Γούβες και Αρτεμίσιο στη μάχη των αναζωπυρώσεων – Ηρωικοί κάτοικοι σώζουν τα χωριά τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.