ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» στην Πλατάνα

Φωτιά στην Εύβοια: Για τρίτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσεις τις δυνάμεις και την προσοχή τους έξω από το χωριό Πλατάνα.
Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» στην Πλατάνα

Φωτιά στην Εύβοια: Για τρίτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσεις τις δυνάμεις και την προσοχή τους έξω από το χωριό Πλατάνα.

Δώδεκα αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, ξεκινώντας το πρωί του Δεκαπενταύγουστου με το πρώτο φως της ημέρας.

Το μέτωπο δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/8) μετά από μεγάλη αναζωπύρωση έξω από το χωριό Πλατάνα και πλέον κινείται βορειανατολικά από την περιοχή Κοντοδεσπότι. Εκεί επικεντρώνουν από το πρωί της Πέμπτης (15/8) οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δεκαπενταύγουστος με βροχές, χαλάζι!

«Αν μπει στο προστατευόμενο δάσος τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η μεγάλη αναζωπύρωση το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης ήταν λογικό να συμβεί, όμως σε σχέση με την αρχική εξέλιξη της φωτιάς συνεχώς η κατάσταση βελτιώνεται. Η φωτιά στην Εύβοια θα μας απασχολήσει και αύριο και μεθαύριο», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Από 21 εναέρια μέσα που ενισχύουν την κατάσβεση, τα τρία είναι από την Ιταλία και την Ισπανία.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι επιτελείς της πυροσβεστικής επενδύουν πολλά στα πεζοπόρα τμήματα που ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις και πλέον συνολικά στην φωτιά βρίσκονται 382 πυροσβέστες με 98 οχήματα. Αναλυτικά, επιχειρούν 198 πυροσβέστες, 92 πυροσβεστικά οχήματα, 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (METΠE) 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 172 πυροσβέστες, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» στην Πλατάνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.