ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη!

Tο σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά που έχουν παραμείνει κυκλομένα από τις φλόγες
Φωτιά στην Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη!

Σκηνές αποκάλυψης συνεχίζουν να βιώνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Εύβοια, καθώς πλέον η πύρινη λαίλαπα είναι ανεξέλεγκτη, ενώ δημιουργούνται και νέα μέτωπα.

Οι ισχυρές εναέριες δυνάμεις (τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα) καλούνται να δώσουν τη δική τους μάχη. Από τη στιγμή που η φωτιά έκανε στάχτη χθες τη Σηπιάδα και τα Χρόνια και την Τετάρτη (5/8) τις Ροβιές στο μεσοδιάστημα δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η θάλασσα.

Στο μεταξύ λίγο πριν τις 21:00 έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές. 

 

Την ίδια ώρα το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά που έχουν παραμείνει κυκλομένα από τις φλόγες. Συγκεκριμένα, από εδάφους επιχειρούν 128 πυροσβέστες με 38 οχήματα, τέσσερες ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Εύβοια: Τεράστιο πύρινο μέτωπο στις Ροβιές

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού Ροβιές αλλά και οι τουρίστες μετά την εντολή εκκένωσης κατευθύνθηκαν προς την παραλία και περίμεναν βοήθεια καθώς έβλεπαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Στο σημείο έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη για να παραλάβουν τους πολίτες αλλά και ένα ferry boat το οποίο μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι Αιδηψού.

«Δυστυχώς καιγόμαστε, η φωτιά έχει περάσει στο χωριό και καίγονται τα πρώτα σπίτια, γίνονται προσπάθειες απλά να μην επεκταθεί και τα κάψει όλα. Δυστυχώς η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Χθες δεν εμφανίστηκε ούτε για μια στιγμή εναέριο μέσο και να το αποτέλεσμα. Έχει καεί όλος ο πνεύμονας πρασίνου της βόρειας Εύβοιας», τόνισε κοινοτάρχης Ροβιών Θοδωρής Κερής και συμπλήρωσε: «Η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει αν δεν βρει θάλασσα. Ο κόσμος έχει φύγει και τώρα πια έχουν εκκενωθεί εκτός από τις Ροβιές, ο Ρετσινόλακκος, το Παλαιοχώρι, το Καλαμούδι, το Μαρούλι, ο Κούλουρος, Δαμιά και πάει λέγοντας. Ο κόσμος έφυγε από θάλασσα και όσοι πρόλαβαν πήγαν προς Αιδηψό. Όσο και να τρέξουμε εμείς, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές προκοπή δεν θα δούμε χωρίς εναέρια μέσα».

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: Φωτιά από Αλβανία πέρασε στη Θεσπρωτία

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το

Ολυμπιακός: Στασιμότητα με Εσκουδέρο – Οι άλλες επιλογές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.