ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο – Καταγγελία για εμπρησμό (vid)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμενων, προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά. 
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο – Καταγγελία για εμπρησμό (vid)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμενων, προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά. 

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ελειό στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνία, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από ξηρά και αέρα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσουν τα μετωπα. Στο σημείο βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Η πυρκαγιά που έχει πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, μαίνεται σε δασική έκταση και λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι.

Όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η φωτιά ίσως οφείλεται σε εμπρησμό. «με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», σημείωσε η Ρόδη Κράτσα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στο νησί. Παράλληλα η Περιφερειάρχης τόνισε πως «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 1001 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι – Στους 177 οι διασωληνωμένοι

Άρης: Το κεφάλαιο «Καμαρά» δεν έχει κλείσει!

Survivor – spoiler: Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση των παικτών με τις οικογένειες τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο – Καταγγελία για εμπρησμό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.