ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Λαύριο: Από δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ ξέσπασε η πυρκαγιά, λέει ο δήμαρχος

Δοκιμαστικές βολές από την ΕΒΟ φαίνεται να είναι η αιτία που ξέσπασε η φωτιά στο Λαύριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής. Συγκεκριμένα, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λέγοντας πως έριχναν δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ, κάτι που προκάλεσε την οργή του, αφού έχει ζητήσει να μη γίνεται αυτό κατά τη διάρκεια...
Φωτιά στο Λαύριο: Από δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ ξέσπασε η πυρκαγιά, λέει ο δήμαρχος

Δοκιμαστικές βολές από την ΕΒΟ φαίνεται να είναι η αιτία που ξέσπασε η φωτιά στο Λαύριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λέγοντας πως έριχναν δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ, κάτι που προκάλεσε την οργή του, αφού έχει ζητήσει να μη γίνεται αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες αυτές.

«Έριχναν βολές στην ΕΒΟ ενώ κάναμε υπόμνημα να μην γίνονται βολές αυτό το διάστημα. Δεν εισακουστήκαμε όμως και κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα εντός της ΕΒΟ. Η περιοχή έχει 3.500 στρέμματα και η αγωνία μας ήταν να μην φύγουν οι φλόγες προς το Σούνιο», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός 17/7: Αίθριος με μεμονωμένες καταιγίδες

Ενώ πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να εκκενώσουμε περιοχές, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Υπάρχουν εστίες και η πυροσβεστική θα είναι εδώ ως το πρωί. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό της πυροσβεστικής, που ήρθε εδώ και σαν απλός πυροσβέστης μετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης. Έπεσαν με τα μούτρα όλοι πάνω στην φωτιά»,

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα-Ζέζα στο Λαύριο, με περίπου 50 άνδρες της πυροσβεστικής να συμμετέχουν στην κατάσβεσή της. Το απόγευμα κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στο Λαύριο: Από δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ ξέσπασε η πυρκαγιά, λέει ο δήμαρχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.