ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Μάτι – Διάλογοι: Ξεφτίλα, αηδία, δεν το χωράει ο νους (vid)

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φωτιά στο Μάτι συγκλονίζουν! Όσα έφερε στο «φως» της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής» κάνουν τους πάντες να βιώσουν την τραγωδία ξανά, 2 χρόνια μετά.
Φωτιά στο Μάτι – Διάλογοι: Ξεφτίλα, αηδία, δεν το χωράει ο νους (vid)

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φωτιά στο Μάτι συγκλονίζουν! Όσα έφερε στο «φως» της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής» κάνουν τους πάντες να βιώσουν την τραγωδία ξανά, 2 χρόνια μετά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος, όταν έβαλε το κινητό του τηλέφωνο να γράφει τη συνομιλία του με τον τότε αρχηγό του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο «παίζεται το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα, που κυκλοφόρησε η Καθημερινή, ο Ματθαιόπουλος δίνει «οδηγία» στον εμπειρογνώμονα «να φτιάξει πόρισμα για τη φωτιά, όχι φταίει ο ένας, ο άλλος… Φτιάξε ένα πόρισμα με την εμπειρία σου.. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στ’ α…. σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας – Δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά

Και συνεχίζει: «Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά… και δωσ’ το. Και μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ να πάρεις την π…».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου’ πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Ακόμη πιο συγκλονιστική όμως, είναι η παραδοχή Ματθαιόπουλου για τον τρόπο που «παίχτηκε το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις μεγάλες φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη τα προηγούμενα χρόνια, όπου καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα: «Έχεις 15 χρόνια, 20, για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω. Θα πούνε, στη Σάμο. Ποιος είναι; Ναι.

Και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και τίποτα.

Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στο Μάτι – Διάλογοι: Ξεφτίλα, αηδία, δεν το χωράει ο νους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.