ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Καταστροφή! Αγωνία για το δάσος της Δαδιάς – Ολονύχτια μάχη για να μη καεί ολοσχερώς

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική προκειμένου να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.
Φωτιά στον Έβρο: Καταστροφή! Αγωνία για το δάσος της Δαδιάς – Ολονύχτια μάχη για να μη καεί ολοσχερώς

Δραματικές στιγμές βιώνει ένα από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης, με την φωτιά στον Έβρο να καίει το δάσος της Δαδιάς.

Πιο συγκεκριμένα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν από χθες (21/7) να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, με τη μάχη να συνεχίζεται και το τη νύχτα.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο που άγγιζε τα δύο χιλιόμετρα ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Φωτιά στον Έβρο: Αγωνία για το δάσος της Δαδιάς – Ολονύχτια μάχη για να μη καεί ολοσχερώς

Ολονύχτια μάχη για να μη καεί ολοσχερώς το δάσος της Δαδιάς δώσανε έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει ενεργοποιηθεί προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σε αυτή την προσπάθεια συνεισφέρουν και οι ασθενείς άνεμοι που πνέουν στη περιοχή, με 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα αλλά και τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο στρατός από την πλευρά του προσπαθεί να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες με σκοπό να σταματήσει η εξάπλωση της φωτιάς που από χθες αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της Πυροσβεστικής εμφανίζεται καθησυχαστική αναφορικά με το ενδεχόμενο κινδύνου οικισμών.

Τέλος, όπως ανέφερε και το e-evros.gr, με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στην μεγάλη πυρκαγιά της Λύρας Σουφλίου, με τις φλόγες δυστυχώς, το βράδυ να φτάνουν στο ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτιές συνεχίζουν να πλήττουν την Ελλάδα αποδεικνύοντας πως δεν υπήρξε ποτέ αντιπυρικός σχεδιασμός, με τη χώρα αλλά και τις περιουσίες των πολιτών της να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, τη στιγμή που η Κυβέρνηση επέλεγε πριν λίγους μήνες να πετάει δακρυγόνα και να βρέχει με την αύρα τους εποχικούς πυροσβέστες.










Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στον Έβρο: Καταστροφή! Αγωνία για το δάσος της Δαδιάς – Ολονύχτια μάχη για να μη καεί ολοσχερώς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.