ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Που θα σταματήσει το «μαύρο» κοντέρ; – Πλησιάζει το 1.000.000 καμένων στρεμμάτων!

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 14η μέρα και πλησιάζει ένα «μαύρο» ρεκόρ!
Φωτιά στον Έβρο: Που θα σταματήσει το «μαύρο» κοντέρ; – Πλησιάζει το 1.000.000 καμένων στρεμμάτων!

Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται για 14η ημέρα, με τις φλόγες να μην σταματούν να καίνε στον ακριτικό νομό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το «μαύρο» κοντέρ καμένης γης δεν λέει να κοπάσει καθώς η έκταση που έχει καεί πλησιάζει το 1.000.000 στρέμματα!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από το Meteo.gr, ιδιαίτερα ανησυχητικές οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19.08.2023 και συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.
Στο παρακάτω βίντεο μάλιστα παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα, ένα νούμερο όμως που έχει μεγαλώσει κατά πολύ τις τελευταίες ώρες.

Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Οι αριθμοί είναι αφοπλιστικοί και περιγράφουν πλήρως τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την φωτιά στον Έβρο που παλεύει εδώ και 14 ολόκληρες ημέρες με τον καμένο του εαυτό.

Πλέον, το 1.000.000 καμένων στρεμμάτων πλησιάζει επικίνδυνα έπειτα από τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 21 ετών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στον Έβρο: Που θα σταματήσει το «μαύρο» κοντέρ; – Πλησιάζει το 1.000.000 καμένων στρεμμάτων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.