ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δεν λειτούργησε το 112 – Η εξήγηση της πυροσβεστικής

Η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται πως η αντίδραση των αρμοδίων για την προστασία των πολιτών δεν ήταν η κατάλληλη. 
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δεν λειτούργησε το 112 – Η εξήγηση της πυροσβεστικής

Η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται πως η αντίδραση των αρμοδίων για την προστασία των πολιτών δεν ήταν η κατάλληλη. 

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας και έχει οδηγήσει στην εκκένωση έξι οικισμών και δύο μοναστηριών, μαίνεται για τα καλά, με τη Πυροσβεστική να δίνει τεράστια μάχη προκειμένου να την φέρει υπό έλεγχο και να την σβήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Η λειτουργία του 112

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» δίνοντας το στίγμα του για την κατάσταση που επικρατεί και λέγοντας πως πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

Εκεί από τις 4:00 τα ξημερώματα ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην παραλία, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι κάτοικοι γίνονταν όλο και περισσότεροι.

Σε ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και εν κατοικούνται αυτή την περίοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχίνος Κορινθίας: Μεγάλη φωτιά – Δόθηκε εντολή εκκένωσης οικισμού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δεν λειτούργησε το 112 – Η εξήγηση της πυροσβεστικής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.