Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από το πρωί της Πέμπτης, καθώς καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από το πρωί της Πέμπτης, καθώς καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας και έχει οδηγήσει στην εκκένωση έξι οικισμών και δύο μοναστηριών, μαίνεται για τα καλά, με τη Πυροσβεστική να δίνει τεράστια μάχη προκειμένου να την φέρει υπό έλεγχο και να την σβήσει.

Οι Αθηναίοι από τις πρώτες πρωινές ώρες αντίκρισαν μια θολή ατμόσφαιρα, με τον πυκνό καπνό να φτάνει και να σκεπάζει την Αττική. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου, ενώ στάχτες σκορπίζουν όταν φυσά αέρας.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

«Λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί».

Ο καπνός είναι ορατός σε Πειραιά, Νότια Προάστια, Βόρεια Προάστια, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi