ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: «Τα σωματίδια καπνού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο» – Κόκκινος συναγερμός για για παιδιά, εγκύους

H φωτιά όπως σημειώνει καθηγητής καθηγητής πνευμονολογίας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας στους πολίτες.
Φωτιά: «Τα σωματίδια καπνού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο» – Κόκκινος συναγερμός για για παιδιά, εγκύους

H φωτιά όπως σημειώνει καθηγητής καθηγητής πνευμονολογίας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας στους πολίτες.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης, είπε στον ΣΚΑΪ για τους κινδύνους στην υγεία που μπορεί να προκαλέσει η φωτιά γενικότερα. Με πολλά πύρινα μέτωπα να υπάρχουν γενικότερα στην Ελλάδα.

Έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου, για τα μικροσωματίδια καπνού, που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, μετά τις πυρκαγιές. Μάλιστα τόνισε πως η μακροχρόνια εισπνοή τους, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως ο καρκίνος.

Χαρακτηριστικά είπε στις δηλώσεις του ότι: «Αυτά τα μικροσωματίδια που παράγονται από τις πυρκαγιές, έχουν αυξημενη τοξικότητα.

Οπότε ο κόσμος χρειάζεται να τα αποφεύγει όσο αυτό είναι δυνατό. Έχουν αεροδυναμικό σήμα και πολύ μικρή διάμετρο. Οπότε παρασύρονται από το εισπνεόμενο ρεύμα αέρος και φτάνουν ιδιαίτερα βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Εκεί διεγείρουν έναν μηχανισμό φλεγμονής. Ο οποίος προσβάλει όλα τα όργανα. Πρώτα το αναπνευστικό στην συνέχεια το κυκλοφορικό και ευθύνονται για υπέρταση που παθαίνουν συμπολίτες μας. Όπως επίσης για αρρυθμίες και στεφανιαία προβλήματα.

Ενώ μπορούν μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν ακόμα και στον καρκίνο».

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στον κόσμο, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Γιατί όταν βγουν έξω και τα εισπνεύσουν, αυτά είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το σωματικό τους βάρος σε αναλογία. Τα εισπνέουν με μεγάλη ροή και η διεισδυτικότητα των σωματιδίων είναι δεδομένη.

Οι μετρήσεις έχουν γίνει σε ύψος 2 μέτρων, ενώ το παιδί αναπνέει σε ύψος 40-50 εκατοστών. Η επίδραση τους είναι πολύ μεγαλύτερη. Οπότε πρέπει να προσέξουν όλοι τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο.

Ενώ οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει με τίποτα να τα εισπνέουν γιατί προκαλούν προβλήματα στο έμβρυο, όπως προβλήματα χαμηλού σωματικού βάρους, πρόωρου τοκετού.

Τέλος, ανέφερε ότι άτομα που έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα, άσθμα ή αναπνευστικά νοσήματα καλό είναι να φορούν μάσκα και να μείνουν στο σπίτι, να μην περπατάνε πολύ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά!

Φωτιά Εύβοια: Ο εφιάλτης συνεχίζεται – Νέο μέτωπο στην Δάφνη, κοντά στις Ροβιές

Μισλέν: Έκανε το «αγροτικό» του και τώρα σειρά έχει η ΑΕΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: «Τα σωματίδια καπνού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο» – Κόκκινος συναγερμός για για παιδιά, εγκύους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.