ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα 2/6: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά

Ορατός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε πολλές περιοχές της χώρας!
Φωτιά τώρα 2/6: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά

Φωτιά τώρα 2/6: Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά πλέον στην Ελλάδα, με την θερμοκρασία να είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένη, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές φωτιές.

Μπορεί ο καιρός τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου να είναι αίθριος, με νεφώσεις από το μεσημέρι όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, όμως στο επόμενο χρονικό διάστημα  αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες ανατροπές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρόγνωση του καιρού στο κανάλι του Open, ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο με τον κίνδυνο για την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς να είναι ιδιαιτέρως υψηλός.

Στην αρχή της ημέρας θα υπάρξει ηλιοφάνεια που όμως θα αντικατασταθεί από μια αστάθεια του καιρού με μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν προς τα νησιά του Ανατολικού και Νοτιοαναταλικού Αιγαίου.

Όσον αφορά το νομό Αττικής, η θερμοκρασία θα βρίσκεται από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου και αναμένεται να είναι γενικά αίθριος κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Φωτιά τώρα 2/6: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά

Ο συνδυασμός πιέσεων με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου οδηγεί στην αύξηση των ανέμων που με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα δημιουργούν ένα επικίνδυνο σκηνικό ιδιαίτερο προς το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Με τις μνήμες από τις καταστροφικές φωτιές σε Εύβοια και Αττική να είναι νωπές, άπαντες οφείλουν να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να αποφευχθούν τη φετινή θερινή περίοδο αντίστοιχα περιστατικά που θα βάλουν σε σοβαρό κίνδυνο την ακεραιότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των εδαφών της χώρα μας.

Το κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος ή όχι και κατά πόσο μετά την τραγική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα ξανά έχουμε βοήθεια από την Ρωσία σε περίπτωση καταστροφικών πυρκαγιών…καλύτερα να μην το μάθουμε… 

Ειδήσεις τώρα

Καιρός: Καύσωνας με 38 βαθμούς και καταιγίδες – Που θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα

Survivor: Αδιανόητο – Μαρτίκας για Βρισηίδα: Μακάρι να βρεθεί άνδρας να την ανέχεται

Masterchef trailer 6/6: Λύγισε η Καλλιόπη – Συγνώμη σεφ – Για εμάς βαράνε οι καμπάνες

Δείτε τα όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά τώρα 2/6: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.