ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Αυτές οι περιοχές είναι «στο κόκκινο» σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα (22/7) σε συγκεκριμένες περιοχές προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Αυτές οι περιοχές είναι «στο κόκκινο» σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα (22/7) σε συγκεκριμένες περιοχές προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί όπως κάθε μέρα, για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και σήμερα (22/7).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους κάτοικους που μένουν σε νησιά της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, όπως η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία, αλλά και στους Νοτίου Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, για ακόμα μία ημέρα αρκετές περιοχές, όπως η Κρήτη, η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και όχι μόνο βρίσκονται στο επίπεδο κινδύνου 3.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν από αμέλεια πυρκαγιά.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση: 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Χάρτης Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο 30χρονος δολοφόνος

Κορονοϊός: Έρχονται και φάρμακα στη μάχη με την Covid-19

Άγριες Μέλισσες spoiler: Τέλος εποχής για τους Σεβαστούς στον 3ο κύκλο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.