ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε Αργολίδα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο (vids)

Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα μαίνονται σε Αργολίδα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν «τιτάνια» μάχη για την κατάσβεσή τους. Σχεδόν όλα τα μέτωπα δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ στα περισσότερα η εικόνα που δίνει η πυροσβεστική είναι «καλή». Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή...
Φωτιά σε Αργολίδα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο (vids)

Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα μαίνονται σε Αργολίδα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν «τιτάνια» μάχη για την κατάσβεσή τους.

Σχεδόν όλα τα μέτωπα δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ στα περισσότερα η εικόνα που δίνει η πυροσβεστική είναι «καλή».

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, όμως δεν υπάρχουν (μέχρι στιγμής) αναφορές ότι απειλούνται.

Επίσης, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς (όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL), όπως και σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας (33 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 Α/Φ).

Και στις δύο αυτές περιοχές, υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, οι οποίες δεν βρίσκονται υπό απειλή.

Επίσης, δάσος από πεύκα και πουρνάρια κατακαίει για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στον κόλπο Αράπης, στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της εστίας καταγράφεται καλύτερη το πρωί του Σαββάτου.

Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί με ρίψεις νερού, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ παραμένουν οι 59 πυροσβέστες, τα 20 οχήματα και οι τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στο σημείο βρίσκονται δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στον Ασπρόπυργο και ειδικότερα σε περιοχή με ξερά χόρτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής.

Αντίθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή «Πουρνάρια» στον Ασπρόπυργο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά σε Αργολίδα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.