ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Σε κόκκινο συναγερμό Αττική, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία!

Αρκετά υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά, με την Πολιτική Προστασία να κάνει τις απαραίτητες ανακοινώσεις και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Φωτιά τώρα: Σε κόκκινο συναγερμό Αττική, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία!

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για φωτιά σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, με την Αττική, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία να έχουν τις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά τώρα: Σε κόκκινο συναγερμό Αττική, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία!

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση κατηγορίας κινδύνου 4 βρίσκονται οι:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Άμεσα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει βγάλει ανακοινώσεις και οδηγίες προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε πυρκαγιά.

Όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστούν να επέμβουν, ενώ οι Δήμοι που αναφέρθηκαν έχουν πάρει και αυτοί τα δικά τους μέτρα.

Φυσικά όπως πάντα γίνεται έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην κάνουν κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια τους.

Έτσι, απαγορεύεται κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κτλ.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς όπως πάντα, θα πρέπει άμεσα να κληθεί η Πυροσβεστική και οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στο 199.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά τώρα: Σε κόκκινο συναγερμό Αττική, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.