ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη – LIVE ενημέρωση: Καίει σπίτια! Έφτασε σε Τατόι, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, στους Πρόποδες της Πάρνηθας

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8), η οποία όσο περνάει η ώρα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Φωτιά Βαρυμπόμπη – LIVE ενημέρωση: Καίει σπίτια! Έφτασε σε Τατόι, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, στους Πρόποδες της Πάρνηθας

Φωτιά Βαρυμπόμπη – LIVE ενημέρωση: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8), η οποία όσο περνάει η ώρα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Φωτιά Βαρυμπόμπη – LIVE ενημέρωση: Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη κινήθηκε πίσω από το Κρυονέρι και εν ριπή οφθαλμού βρέθηκε στην Βαρυμπόμπη ενώ παράλληλα άλλα «μέτωπα» κατευθυνθήκαν προς τα Βασιλικά Κτήματα, αλλά και την Εθνική Οδό.  Όπως έγινε γνωστό μετά τις 17:00 στις… άγριες ορέξεις της φωτιάς «παραδόθηκαν» σπίτια, αλλά και μία στρατιωτική εγκατάσταση! Πλέον βρίσκεται στους Πρόποδες της Πάρνηθας.

Μάλιστα περίπου στις 18:00 έγινε γνωστό πως η πυρκαγιά έφτασε στο Τατόι, ενώ λίγο αργότερα οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό! Κι αυτό παρότι αρχικά έδιναν οδηγίες στους κατοίκους της Βαρυμπόμπης ώστε να μεταβούν στους Θρακομακεδόνες για μεγαλύτερη ασφάλεια!

Στο μεταξύ υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος στην Αττική! Πιθανά τα μπλακ-άουτ.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί

Εξάλλου όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΪ λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. Όχι μόνο κάτοικοι, αλλά και αστυνομικοί και πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν!

Τα ευχάριστα ήρθαν αργότερα όταν έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία του οικισμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην φωτιά.

Διακόπηκε και πάλι η κίνηση στην Εθνική Οδό λόγω της φωτιάς

Κατόπιν ενημέρωσης της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης εγκαταλείπουν την περιοχή φεύγοντας άρον άρον με τα αυτοκίνητά τους και παίρνοντας ότι προλάβουν από τα υπάρχοντά τους!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί κατοικίες και μία στρατιωτική εγκατάσταση.

Για αρκετή ώρα στην περιοχή επικράτησε πανικός με αυτοκίνητα και κατοίκους να γεμίζουν τους δρόμους στην προσπάθειά τους να φύγουν. Περίπου στις 17:00 η κατάσταση είχε ηρεμήσει καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι προφανώς αποχώρησαν και έτσι η Πυροσβεστική μπορεί να επιδοθεί πιο άνετα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στα αρνητικά ο καιρός που δεν είναι σύμμαχος καθώς φυσάει αρκετά στην περιοχή. Παράλληλα υπήρξε πρόβλημα στο κύκλωμα υψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου με τις διακοπές στο ρεύμα να μην λείπουν.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Αδάμες

Να σημειώσουμε οτι επιπλέον δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μάλιστα η Αστυνομία διώχνει τον κόσμο προς τους Θρακομακεδόνες όπου θεωρείται το ασφαλέστερο μέρος για να κινηθούν οι κάτοικοι.

Εκκενώνονται εργοστάσια, Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις

Εξάλλου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια.

Από την περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με αγροτικά μηχανήματα, τις μάνικες στα χέρια και τα εναέρια μέσα να χτυπούν συνεχώς το μέτωπο, έχουν δημιουργήσει ένα τείχος λίγα μέτρα από την «καρδιά» της φωτιάς και ετοιμάζονται να τη χτυπήσουν μαζικά.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά  μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο σημείο τόπου έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για τεράστιο μέτωπο, ενώ προειδοποίησε ότι κοντά στη Βαρυμπόμπη, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πέρασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης και ζητά ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής λίγο νωρίτερα η φωτιά καίει σε δασική έκταση, στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Βαρυμπόμπης, ενώ μέχρι τώρα δεν απειλείται καμία υποδομή ή εγκατάσταση.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δείτε παρακάτω και άλλα βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται Άνω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Φασιδέρη Μορτέρο

Βαρυμπόμπη: Δείτε το βίντεο με τις εκρήξεις

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ευχόμαστε να μην έχουμε θύματα από τη φωτιά» – Ακυρώνεται η σημερινή γιορτή στα Σεπόλια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βαρυμπόμπη – LIVE ενημέρωση: Καίει σπίτια! Έφτασε σε Τατόι, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, στους Πρόποδες της Πάρνηθας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.